نحوه سنجش قند خون با دستگاه قند خون
یکی از بیماری های خطرناک و شایع در بین افراد، بیماری دیابت نام دارد. برای کنترل و درمان این بیماری باید به طور منظم قند خون افراد بررسی و کنترل شود. دستگاه تست قند خون یکی از بهترین و کاربردی ترین دستگاه های پزشکی است که می توان به وسیله ی آن به راحتی میزان غلظت گلوکز خون را تعیین کرد.
افرادی که به بیماری دیابت مبتلا نیستند و قصد چک کردن وضعیت خود را دارند، باید به صورت ناشتا این کار را انجام دهند. در این صورت ممکن است افراد عدد های مختلفی را مشاهده کنند که هر کدام نشانه ی خاصی دارد. به موارد زیر دقت کنید.
عدد زیر 100: اگر عدد مشاهده شده، زیر 100 باشد، شما سالم هستید و مبتلا به بیماری دیابت نیستید.
عدد بین 100 تا 126: اگر عدد نشان داده توسط دستگاه بین این دو عدد باشد، شما مستعد مبتلا شدن به بیماری دیابت هستید و باید سعی کنید مراقبت میزان آن باشید و روش های پیشگیری را انجام دهید.
عدد بالاتر از 126: اگر عدد بالاتر از 126 باشد، باید چند مرتبه ی دیگر این آزمایش را انجام دهید و در صورت تکرار این عدد، شما مبتلا به دیابت هستید و باید به پزشک مراجعه کنید. قند خون های بالاتر از 126 خطرناک هستند و نباید به آن ها بی توجهی کرد.
دستگاه گلوکومتر یا تست قند خون چیست؟
این دستگاه یکی از کاربردی ترین دستگاه های پزشکی به حساب می آید زیرا تعداد زیادی از مردم به بیماری دیابت مبتلا هستند و باید به صورت دائمی و همیشگی میزان قند خون خود را کنترل کنند به همین سبب نیاز است که این دستگاه را در خانه داشته باشند. حتی اگر به این بیماری دچار نیستید، باید هر چند وقت یک بار، از آن استفاده کنید تا بتوانید در صورت بروز مشکل در ابتدای کار جلو آن را بگیرید.
زمانی که برای خرید دستگاه به بازار می روید، فرد فروشنده به شما یک دستگاه اصلی، تعدادی سوزن، تعدادی نوار کاغذی و یک وسیله برای سوزن زدن به شما داده می شود. البته این نمونه از دستگاه رایج ترین و پرطرفدارترین دستگاه می باشد زیرا دستگاه های مختلف دیگری نیز در بازار وجود دارند.
ابتدایی ترین دستگاه هایی که وارد بازار شد، بسیار بزرگ بودند و فرد نمی توانست آن را همیشه همراه خود داشته باشد. علاوه بر بزرگ بودن زمان زیادی نیاز بود تا جواب آن نمایش داده شود. اما در حال حاضر دستگاه های بسیار کوچکی به بازار آمده است که در کوتاه ترین زمان، جواب آزمایش شما مشخص می شود. از مهم ترین مزایای دستگاه های جدید می توان به نشان دادن هر میزان قند خون اشاره کرد. به طور مثال جواب آزمایش شما هر عددی بین 0 تا 600 باشد، دستگاه های جدید نشان می دهند.
در بازار و فروشگاه های کالاهای پزشکی حدود 25 مدل دستگاه گلوکومتر وجود دارد که تفاوت این دستگاه ها در سرعت اندازه گیری تست، میزان مورد نیاز برای انجام آزمایش، قیمت دستگاه، دقت اندازه گیری، نوار های دستگاه، اندازه ی حافظه ی دستگاه و .... می باشد.
نحوه ی اندازه گیری قند خون با دستگاه های قند خون
برای استفاده از دستگاه های گلوکومتر باید با نحوه ی استفاده از آن آشنا شوید. کار با این دستگاه ها بسیار ساده است و هرکسی می تواند به راحتی از آن استفاده کند. در زمان خرید، علاوه بر دستگاه اصلی، تعدادی نوار کاغذی، تعدادی سوزن، یک وسیله مشابه به خودکار به شما داده می شود که باید به وسیله ی آن ها کار خود را انجام دهید.
در ابتدای کار باید یکی از سوزن ها را درون وسیله ای که شبیه خودکار است بگذارید تا بتوانید به وسیله ی آن، انگشت دست خود را سوراخ کنید و خون خود را به دست آورید. یکی از کاغذ های نواری شکل را بردارید و آن را درون دستگاه اصلی قرار دهید. قطره ی خون به دست آماده از سوزن زدن را روی نوار بریزید. بعد از این کار دستگاه به سرعت میزان قند خون شما را نشان می دهد.
بعد از پایان یافتن کار حتما سوزن و نوار استفاده شده را دور بیندازید تا آلودگی ایجاد نشود.
استفاده از این دستگاه ها باعث شده است که کار افراد راحت شود و نیازی نباشد که افراد مبتلا به دیابت هر ماه به آزمایشگاه بروند تا میزان قند خود را کنترل کنند. این دستگاه ها قابل اطمینان هستند و می توان به نتیجه ی آن ها تکیه کرد.
نکات مهم در مورد استفاده از دستگاه
برای استفاده از این دستگاه های قند خون و خون گرفتن از دست باید به نکات مختلفی توجه کنید تا بتوان اطلاعات دقیقی در مورد میزان قند خود به دست آورد.
- زمانی که قصد دارید از سر انگشت خود خون بگیرید، نباید دست و انگشت خود را فشار دهید زیرا این کار نتیجه ی کار را تغییر می دهد. بهتر است ابتدای یک دقیقه انگشت خود را آویزان نگه دارید و بعد از آن اقدام به خونگیری کنید.
- برای خون گرفتن نباید از وسط انگشت استفاده کنید باید سعی کنید سوزن دستگاه را به کناره های انگشت وارد کنید.
- قبل از خون گرفتن باید دست های خود را به خوبی بشویید زیرا چربی روی پوست می تواند روی میزان قند تاثیرگذار باشد.
- اگر می خواهید اطلاعات دقیقی در مورد وضعیت خود داشته باشید باید اندازه گیری را در ساعات مختلف و حالت های مختلفی انجام دهید. به طور مثال این کار را در صبح و شب انجام دهید.
- در زمان اندازه گیری قند خون باید سعی کنید، حالت طبیعی داشته باشید، زیرا ناراحتی، اضطراب، ترس، تحرک و ... می توانند باعث شوند که نتیجه ی کار به درستی نشان داده نشود.
- قبل از استفاده از دستگاه، نوار های کاغذی را چک کنید تا تاریخ مصرف آن ها هنوز پا برجا باشد و بتوان از آن ها استفاده کرد.
- نوار های کاغذی نسبت به رطوبت و نم حساس هستند در نتیجه آن ها را در جای خشک و ظرف مخصوص و استاندارد نگهداری کنید. زمانی که قصد دارید نواری را بردارید مراقبت باشید که دست هایتان کاملا خشک باشد.
برای خرید انواع دستگاه و نوار قند خون در سایت ژارکا کلیک فرمایید
دیدگاه خود را بنویسید