جلوگیری از زخم بستر

زخم بستر یکی از مشکلات رایج در میان افرادی که به دلیل بیماری و شرایط جسمی به مدت زیادی در یک جا ساکن هستند. نداشتن تحرک کافی و در عین حال ساکن ماندن در یک جا، باعث از بین رفتن لایه های مختلف پوست شده و حتی امکان پدیدار شدن استخوان های زیر پوست در اثر زخم بستر شدید وجود دارد. برای بسیاری از بیماران و یا اطرافیان آن ها این سوال پیش می آید که آیا جلوگیری از زخم بستر با تشک مواج امکان پذیر است؟
خوشبختانه در حال حاضر، بهترین روش برای جلوگیری از زخم بستر استفاده از تشک های مواج است. بنابراین، جلوگیری از زخم بستر با تشک مواج امکان پذیر می باشد.

چرا زخم بستر به وجود می آید؟!
همه ما نام زخم بستر را در بیمارستان ها شنیده ایم و شاید بدانیم که این نوع زخم چیست؛ اما علت به وجود آمدن زخم بستر برای بسیاری از ما مورد ابهام است. به طور کلی زخم بستر به درجه های مختلفی تقسیم بندی می شود. این زخم به آسیب دیدگی اطلاق می شود که در اثر ساکن ماندن های طولانی مدت و عدم تحرک در پوست ایجاد می شود.
در زخم بسترهای خفیف امکان ایجاد یک التهاب کوچک در ناحیه آسیب دیده وجود دارد؛ اما کم کم لایه ابتدایی پوست از بین خواهد رفت و لایه چربی زیر پوست پدیدار می شود. در صورتی که زخم بستر به خوبی درمان نشود و تحرک کافی برای رفع زخم بستر و به جریان درآمدن خون در ناحیه آسیب دیده وجود نداشته باشد، احتمالا زخم بستر عمیق می شود و حتی لایه های داخلی عضله و استخوان های زیر پوست هم قابل مشاهده خواهد شد.
بنابراین، زخم بستر بر اثر ساکن ماندن فرد به وجود می آید و این بدین معنی نیست که افراد خوابیده بر روی تخت، حتما با مشکل زخم بستر مواج می شوند. حتی افرادی که به علت شرایط جسمی خود نیاز به استفاده از ویلچر دارند، در معرض زخم بستر قرار دارند.

جلوگیری از زخم بستر با تشک مواج

بهترین روش برای جلوگیری از زخم بستر و یا حتی تشدید شدن آن این است که افراد سعی کنند تحرک کافی داشته باشند؛ اما به هر حال در مواردی، امکان تحرک بیمار وجود نداشته و همین موضوع ایجاب می کند که بیمار بر روی یک تخت، یک صندلی و یا یک ویلچر به مدت زمان زیادی بنشیند.
در این زمان بهترین راه برای پیشگیری از زخم بستر استفاده از تشک های مواج است. جلوگیری از زخم بستر با تشک مواج به خوبی امکان پذیر است؛ چرا که فرآیند به وجود آمدن زخم بستر و آسیب های پوستی دقیقا مربوط به بی تحرکی و ساکن ماندن نواحی مختلف بدن است، این در حالی است که یک تشک مواج می تواند با ایجاد موج و حرکت در نواحی مختلف بدن، توزیع جریان خون را در بدن انجام دهد و باعث جلوگیری از زخم بستر و آسیب دیدگی های پوستی شود.
از طرفی با توجه به اینکه با کمک تشک مواج، جریان خون در نواحی مختلف بدن افزایش پیدا خواهد کرد، می توان به راحتی زخم بستر به وجود آمده در پوست را بهبود بخشید و باعث جلوگیری از تشدید علائم زخم بستر شد.
با انواع تشک مواج آشنا شوید ...
پیشگیری از زخم بستر با تشک مواج باعث شده است که امروزه تشک های مواج مختلفی به تولید برسند و کاربری های متفاوتی داشته باشند. حتی برخی از تشک های مواج بر روی ویلچر نیز قابل استفاده می باشند و به همین خاطر می توانند از زخم بستر افرادی که مجبور به ماندن بر روی ویلچر هستند، جلوگیری کنند.
اما به طور کلی و به غیر از دسته بندی های مختلفی که برای تشک های مواجه وجود دارد، امروزه تشک های مواج به دو دسته تقسیم بندی می شوند.

  • جلوگیری از زخم بستر با تشک مواج تخم مرغی؛ تشکی با تخم مرغ های بادی
    یکی از انواع تشک هایی که امروزه به عنوان تشک های مواج شناخته می شوند، تشک های تخم مرغی هستند. این تشک ها از برآمدگی های تخم مرغی و کنار هم تشکیل شده اند که هر کدام به ترتیب از باد خالی و پر می شوند. استفاده از این تشک های مواج بسیار متداول بوده و می تواند در رفع زخم بستر مناسب باشد.

  • جلوگیری از زخم بستر با تشک مواج سلولی؛ تشکی با سلول های بادی
    تشک مواج سلولی از جمله تشک هایی است که دارای استوانه های کنار هم بوده که این استوانه ها به ترتیب پر و خالی می شوند و باعث حرکت بدن خواهند شد. در واقع، هم تشک های تخم مرغی و هم تشک های سلولی وزن بیمار را متوازن می کنند و می توانند باعث جلوگیری از ایجاد فشار بر روی یک ناحیه از بدن شوند.

کدام تشک مواج برای جلوگیری از زخم بستر است؟

بهترین راه برای جلوگیری از زخم بستر با تشک مواج، زمانی امکان پذیر است که افراد تشک مواج مناسب خود را استفاده کنند. همین موضوع ایجاب می کند که افرادی که قصد خرید تشک مواج را دارند، ابتدا بدانند که کدام تشک مواج برای کدام بیماران مناسب هستند؟
به طور کلی هر دو تشک های مواج برای رفع زخم بستر و جلوگیری از تشدید آن ها موثر هستند. همچنین، این تشک های ضد آب و ضد رطوبت می باشند؛ اما به هر حال با توجه به نوع زخم بستر و شدت آن و همچنین وزن بیمار، کاربرد تشک مواج نیز متفاوت خواهد شد.
کاربرد تشک مواج تخم مرغی
تشک مواج تخم مرغی برای بیمارانی که دارای وزن زیر 120 کیلوگرم می باشند، مناسب است و نباید برای بیماران دارای وزن بسیار بالا مورد استفاده قرار گیرد.
این نوع تشک قادر به پیشگیری از زخم بستر، بهبود زخم بسترهای درجه 1 تا 2 بوده؛ اما برای بهبود زخم بسترهای شدید مناسب نیست.
تشک مواج تخم مرغی بهتر است برای بیمارانی که کمتر از چند ماه و حداکثر 1 سال نیاز به در بستر ماندن دارند، مورد استفاده قرار گیرد.
کاربرد تشک مواج سلولی
تشک مواج سلولی برای بیماران وزن بالا و افرادی که بالای 100 الی 120 کیلوگرم وزن دارند، مناسب است.
این تشک می تواند برای رفع و بهبود زخم بسترهای درجه 3 تا 4 (یعنی شدید و بسیار شدید) مورد استفاده قرار گیرد و کارایی مناسبی داشته باشد.
افرادی که به دلیل شرایط جسمی و بیماری که دارند، نیاز به ماندن در بستر به مدت طولانی (بیش از 1 سال و یا حتی تا آخر عمر) می باشند، می بایست از تشک مواج سلولی استفاده نمایند. تشک های مواج تخم مرغی مناسب مصرف طولانی مدت نمی باشند.


برای خرید انواع تشک مواج در سایت ژارکا کلیک فرمایید

منبع: ژارکا